
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1½ dl fariinisokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 70 g (1,5 dl) pekaanipähkinöitä rouhittuna
Pinnalle
- 50 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon suola, muna ja maito. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina jauhotetuin käsin Ø 25 - 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri.
- Rouhi täytteen pähkinät. Ripota ne ensin piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
- Asettele pinnalle pähkinät.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla ensin 15 min. Peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsentämistä 20-25 min tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Tarjoa piirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
310 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
25,6 g
Rasva
19,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa