Siirry sisältöön
Pekaanipähkinäpiirakka

Pekaanipähkinäpiirakka

Amerikkalaishenkinen piirakka pähkinän ystäville. Piirakka on tummansävyinen, sillä siiinä käytetään makeuttajana fariinisokeria. Se tuo myös karamellimaisen vivahteen makuun. Nauti vaahdotetun vaniljakastikeen kanssa.

Pekaanipähkinäpiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 70 g (1,5 dl) pekaanipähkinöitä rouhittuna

Pinnalle

  • 50 g (1 dl) pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun


Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Vatkaa joukkoon suola, muna ja maito. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina jauhotetuin käsin Ø 25 - 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri.
  5. Rouhi täytteen pähkinät. Ripota ne ensin piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
  6. Asettele pinnalle pähkinät.
  7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla ensin 15 min. Peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsentämistä 20-25 min tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  8. Tarjoa piirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 25,6 g
Rasva 19,5 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search