Pekaanipähkinäpiirakka

Pekaanipähkinäpiirakka

Amerikkalaishenkinen piirakka pähkinän ystäville. Piirakka on tummansävyinen, sillä siiinä käytetään makeuttajana fariinisokeria. Se tuo myös karamellimaisen vivahteen makuun. Nauti vaahdotetun vaniljakastikeen kanssa.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

75 g
2 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
1
kananmuna
2 rkl
2 dl
vehnäjauhoja

Täyte

3
kananmunaa
1 ½ dl
fariinisokeria
1 rasia (200 g)
¼ tl
suolaa
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl (70 g)
pekaanipähkinöitä rouhittuna

Pinnalle

1 dl (50 g)
pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  3. Vatkaa joukkoon suola, muna ja maito. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina jauhotetuin käsin Ø 25 - 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri.
  5. Rouhi täytteen pähkinät. Ripota ne ensin piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
  6. Asettele pinnalle pähkinät.
  7. Paista uunin alimmalla ritilätasolla ensin 15 min. Peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsentämistä 20-25 min tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  8. Tarjoa piirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
312 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›