Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
-
2 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1½ dl fariinisokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 70 g (1,5 dl) pekaanipähkinöitä rouhittuna
Pinnalle
- 50 g (1 dl) pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon suola, muna ja maito. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä taikina jauhotetuin käsin Ø 25 - 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suola ja vaniljasokeri.
- Rouhi täytteen pähkinät. Ripota ne ensin piirakkapohjalle ja kaada päälle täyte.
- Asettele pinnalle pähkinät.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla ensin 15 min. Peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsentämistä 20-25 min tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Tarjoa piirakka vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
310 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
25,6 g
Rasva
19,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.