
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700 g jauhoisia perunoita esim. Rosamunda tai Van Gogh
- 4-5 dl vettä
- 1 tl suolaa
-
25-50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
25-50 g Valio voita
Voit kokeilla myös -
-
2½ dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
-
2½ dl Valio kevytmaitoa
Voit kokeilla myös -
Jaa resepti
Ohje
- Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
- Lisää voi. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Lisää perunasoseen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
KASVIS-PERUNASOSE
- Korvaa 1/3 perunoista porkkanalla tai palsternakalla. Paloittele ne pienemmiksi kuutioiksi, että ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat.
YRTTISOSE
- Lisää valmiiseen soseeseen tuoretta yrttisilppua: 1/2 dl ruohosipulia, persiljaa ja/tai tilliä tai 2 rkl hienonnettua rucolaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
61 kcal
Proteiini
1,6 g
Hiilihydraatti
8,4 g
Rasva
2,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa