Perunasose

Perunasose

Perunasoseesta on helppo valmistaa erilaisia muunnoksia omaan makuun sopivaksi.

Ainekset3 annosta

3 annosta
700 g
jauhoisia perunoita esim. Rosamunda tai Van Gogh
4 - 5 dl
vettä
1 tl
suolaa
25 - 50 g
Valio Eila® voita

tai gValio voita
2 ½ dl
Valio Eila® maitojuomaa 3%

tai 2.5 dlValio kevytmaitoa

Ohje

  1. Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  3. Lisää voi. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Lisää perunasoseen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
  4. KASVIS-PERUNASOSE

  5. Korvaa 1/3 perunoista porkkanalla tai palsternakalla. Paloittele ne pienemmiksi kuutioiksi, että ne ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunat.
  6. YRTTISOSE

  7. Lisää valmiiseen soseeseen tuoretta yrttisilppua: 1/2 dl ruohosipulia, persiljaa ja/tai tilliä tai 2 rkl hienonnettua rucolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)