Siirry sisältöön
Pienet mantelileivokset

Pienet mantelileivokset

Söpöt mantelileivokset maistuvat kerma-rahkatäytteen ja tuoreiden marjojen kanssa.

Pienet mantelileivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuorta
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • 0 kg mansikoita ja mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.
  2. Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä 2 tasaista tankoa (halkaisija 5 - 6 cm). Kääri tangot tuorekelmuun ja alumiinifolioon. Laita tangot jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
  3. Leikkaa tangot n. 7 mm:n viipaleiksi. Nosta leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa n. 9 min, kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä.
  4. Valmista täyte: Lisää rahkaan ensin muut aineet, viimeisenä vaahdotettu kerma. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneille pohjille. Koristele. Täytä pohjat juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.
  5. Tarjoa kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 28,6 g
Rasva 22,8 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search