Pippuri-juustopasta eli Cacio e pepe

Pippuri-juustopasta eli Cacio e pepe

Hyvä juusto ja pippuri ovat takuuvarma makuyhdistelmä pastalle. Pippuri-juustopasta eli Cacio e pepe on alunperin roomalainen klassikkopasta jossa ei juustossa eikä pippurissa säästellä. Vartissa valmis klassikko.

15 min
helppo
268 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
350 g
spagettia
200 g
1 - 2 tl
mustapippuria myllystä
50 g
2½ dl
pastan keitinvettä

Ohje

  1. Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä.
  2. Raasta juusto. Rouhi mustapippuri kuivalle kuumalle pannulle ja paahda hetki. Lisää voi.
  3. Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen n. 2,5 dl. Lisää valutettu pasta, osa keitinvedestä ja juustoraaste pannulle. Sekoita ja lisää keitinvettä tarvittaessa. Juusto muodostaa voin ja keitinveden kanssa kastikkeen. Pastasta pitää tulla kosteaa muttei vetistä.
  4. Lisää tarjoiluun halutessasi raastettua juustoa ja mustapippuria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›