Pizza bianca

Pizza bianca

Pizza bianca eli valkoinen pizza pohjustetaan tomaattikastikkeen sijaan notkealla sulatejuustolla, joka sekä antaa makua, että mehevöittää pizzan.

55 min
keskitaso
209 kcal / 100g
2
4

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 - 2 prk (à 250 g)
3 - 4
valkosipulin kynttä
½ dl
pinjansiemeniä
1 prk (285 g)
latva-artisokkaa öljyssä
100 g
ilmakuivattua kinkkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta leivinpaperille uunipellin kokoinen ohut pohja.
  3. Levitä päälle Koskenlaskija, viipaloidut valkosipulit, pinjansiemenet ja valutetut latva-artisokat (pilko tarvittaessa). Nostele päälle ilmakuivatut kinkut.
  4. Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 min.
  5. Viimeistele valmis pizza tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›