Pizza bianca

Pizza bianca
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pizza bianca

Pizza bianca

Pizza bianca eli valkoinen pizza pohjustetaan tomaattikastikkeen sijaan notkealla sulatejuustolla, joka sekä antaa makua, että mehevöittää pizzan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
kohotus
30 min
uunissa
10 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 - 2 prk (à 250 g)
3 - 4
valkosipulin kynttä
½ dl
pinjansiemeniä
1 prk (285 g)
latva-artisokkaa öljyssä
100 g
ilmakuivattua kinkkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta leivinpaperille uunipellin kokoinen ohut pohja.
  3. Levitä päälle Koskenlaskija, viipaloidut valkosipulit, pinjansiemenet ja valutetut latva-artisokat (pilko tarvittaessa). Nostele päälle ilmakuivatut kinkut.
  4. Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 min.
  5. Viimeistele valmis pizza tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›