Pizza bianca

Pizza bianca

55 min
keskitaso
231 kcal / 100g
6
4

Pizza bianca eli valkoinen pizza pohjustetaan tomaattikastikkeen sijaan notkealla sulatejuustolla, joka sekä antaa makua, että mehevöittää pizzan.

Ainekset

1 uunipellillinen
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1 - 2 prk (à 250 g)
3 - 4
valkosipulin kynttä
½ dl
pinjansiemeniä
1 prk (285 g)
latva-artisokkaa öljyssä
1 pkt (n. 100 g)
ilmakuivattua kinkkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilma pois. Kauli tai taputtele taikinasta leivinpaperille uunipellin kokoinen ohut pohja.
  3. Levitä päälle Koskenlaskija, viipaloidut valkosipulit, pinjansiemenet ja valutetut latva-artisokat (pilko tarvittaessa). Nostele päälle ilmakuivatut kinkut.
  4. Paista uunin alaosassa 250 asteessa n. 10 min.
  5. Viimeistele valmis pizza tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
10 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
148 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

cousin4913.4.2018 kello 4:40
Sulatejuusto on englanniksi processed cheese. Ilmakuivatun kinkun tilalle käynee joku muukin ohut kinkkuviipale.
hehkuvahiili25.5.2017 kello 9:27
Itse tein jogurttipizzapohjan, mutta täyteideat nappasin tästä ohjeesta. Kokeilin toiseen pohjaan sulatejuuston sijasta creme fraichea. Olipa tajuttoman hyvän makuinen yhdistelmä. Kiitos ideasta! Mikä tämä sulatejuusto on englanniksi?
Nimetön19.4.2015 kello 17:51
Pohja pehmeän rapea. Täytteiden yhdistelmä mielenkiintoinen, sillä en ole aikaisemmin käyttänyt artisokkaa. Pellilliseen riittää 1 prk Koskenlaskijaa. Suosittelen