Siirry sisältöön
Pizza voitaikinapohjalla

Pizza voitaikinapohjalla

Voitaikinaan leivottu pizza on ihanan lehtevää. Tässä ohjeessa on kaksi runsasta täytevaihtoehtoa. Valitse suosikkisi tai kokeile molempia.

Pizza voitaikinapohjalla

Ainesosat

annosta / 2 pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja kahteen pizzaan

  • 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä

Pinaatti-pekonipizzatäyte kahdelle pizzalle

  • ½-1 prk (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g maustamaton laktoositon
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g (3,5 dl) säilykeparsaa tai tuoretta parsaa
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 70 g babypinaattia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Sipulipizzatäyte kahdelle pizzalle

  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 punainen paprika
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio maustettua juustoraastetta, Mexican
    Valio Mexican style juustoraaste tuo tuulahduksen Meksikon makumaailmaa ja uutta twistiä tuttuihin ruokiin! Maustettuun juustoraasteeseen…
    Valio Mexican style e150 g juustoraaste
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 10 (n. 250 g) paneroituja sipulirenkaita, pakaste
  • 0 kg basilikan lehtiä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Yhdestä paketista (500 g) voitaikinalevyjä valmistuu kaksi pizzapohjaa.
  2. Aseta kahdelle leivinpaperiarkille 2 kokonaista ja yksi pitkittäin puolitettu voitaikinalevy kiinni toinen toisiinsa. Kun levyt ovat sulaneet, nipistä saumat kiinni ja kaulitse levyjä hieman ohuemmiksi. Siirrä uunipelleille.
  3. Valmista valitsemasi täyte.

Pinaatti-pekonipizzatäyte

  1. Viipaloi herkkusienet. Paloittele valutetut säilykeparsat 3 - 4 osaan. Paloittele pekonit.
  2. Levitä Koskenlaskija pizzapohjille. Levitä päälle sienet, pinaatinlehdet (jätä kymmenkunta koristeluun), parsat ja pekonit. Rouhaise päälle pippuria. Kuorruta juustoraasteella.
  3. Paista uunin alaosassa 12 min. Koristele pinaatinlehdillä.

Sipulirengaspizzatäyte kahdelle pizzalle

  1. Viipaloi paprika, puolita miniluumutomaatit ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Levitä tomaattipyree pohjille. Täytä kasviksilla. Levitä päälle juustoraaste ja lusikoituja crème fraîche nokareita. Nosta päällimmäiseksi paneroidut sipulirenkaat.
  3. Paista uunin yläosassa n. 15 min.
  4. Viimeistele annos tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 10,8 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • basilikan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search