
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
isoa pyöreää pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Juurespyre
- 400 g perunaa
- 1 sipuli
- 100 g juuriselleriä
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Muut täytteet
- 75 g kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
- 1½ dl (90 g) puolukoita
- 2 rkl sokeria
- 2 vartta tuoretta rosmariinia
-
3 dl (150 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
-
1-2 prk (à 150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- villirucolaa
Pohja
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
Juurespyre
- 400 g perunaa
- 1 sipuli
- 100 g juuriselleriä
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Muut täytteet
- 75 g kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
- 1½ dl (90 g) puolukoita
- 2 rkl sokeria
- 2 vartta tuoretta rosmariinia
- 3 dl (150 g) Valio Emmental punaleima raastetta
- 1-2 prk (à 150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- villirucolaa
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
- Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
- Kuori ja leikkaa peruna, sipuli ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla kerma-vesiseoksessa, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta perunasurvimella.
- Kauli tai työstä käsin pizzapohjasta kaksi pyöreää pizzaa leivinpapereille uunipelleille.
- Levitä pohjalle juuressose. Kerrostele päälle poronpaisti, sokerissa pyöritetyt puolukat ja rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista uunissa 250 asteessa 10 - 12 min.
- Viimeistele kypsät pizzat crème fraîchella ja villiyrteillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
186 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
15,6 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- villirucolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.