Puolukkajäädyke

Puolukkajäädyke
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukkajäädyke

Puolukkajäädyke

Hapokas puolukka sopii hyvin jäädykkeisiin. Kermainen kolakastike tekee kokonaisuudesta herkullisen talvisen jälkiruoan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
muut
45 min
pakastimessa
12 h
Yhteensä
13 h 5 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
2 dl
puolukoita tai karpaloita
¾ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
2 dl

Kolakastike

2 dl
1 dl
vaaleaa siirappia
2 tl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Hienonna marjat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Jos käytät pakastettuja marjoja, hienonna ne puolijäisinä. Sekoita sokerit soseeseen.
  2. Lisää luonnonjogurtti sekä lopuksi vaahdotettu kerma.
  3. Vuoraa kakku- tai jäädykevuoka kelmulla. Kaada seos vuokaan. Peitä alumiinifoliolla. Pakasta yli yön.
  4. Mittaa kattilaan kerma, siirappi ja kaakaojauhe. Keitä hiljalleen n. 15 min välillä sekoittaen, kunnes kastike alkaa saostua hiukan. Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri.
  5. Nosta jäädyke jääkaappiin n. 45 min ennen tarjoilua, jotta se pehmiää sopivasti. Kumoa lautaselle. Koristele marjoilla.
  6. Tarjoa kuuman kolakastikeen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit tehdä jäädykkeen myös annoksiksi esim. pienissä jogurtti- tai smetanapurkeissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›