
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Rahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 (300 g) purjo
- 1 kg sipulia
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoaValio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- kananmunaa
Rahkavoitaikina
- 250 g Valio maitorahkaa
- 2½ dl Valio voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 (300 g) purjo
- 1 kg sipulia
- 2 rkl Valio voita
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
- Hienonna purjo ja sipulit. Kuullota ne voissa tilavassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto, pidä levyllä ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Jäähdytä.
- Lisää täytteeseen munat ja suola.
- Jaa piirakkataikina kahteen osaan. Kauli toisesta palasta n. 1/2 cm:n paksuinen suorakaide, n. 30 x 22 cm. Siirrä se leivinpaperille uunipellille. Kauli myös toinen pala samankokoiseksi suorakaiteeksi.
- Levitä uunipellillä olevalle piirakkapohjalle täyte. Nosta päälle kansilevy. Käännä reunat alle.
- Voitele munalla. Koristele kansi: leikkaa kevyesti teräväkärkisellä veitsellä pintaan ruudukko. Voit myös pistellä kannen haarukalla.
- Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
167 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
11,4 g
Rasva
11,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.