
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pitkoa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
-
1½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 1½ dl paistonkestävää omena- tai aprikoosimarmeladia
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja ja/tai raesokeria
- 5 dl Valio maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
- 1½ dl Valio voita
Täyte
- 1½ dl paistonkestävää omena- tai aprikoosimarmeladia
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- mantelilastuja ja/tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 4 osaan. Kauli jokainen osa 35 x 25 cm levyksi. Levitä pitkän sivun keskelle hilloa ja rahkaa. Leikkaa levyjen kumpaankin reunaan 3 cm:n leveät viillot täytteeseen saakka. Kääntele reunoilta nauhat vuoroin keskelle päällekkäin.
- Siirrä pitkot uunipellille leivinpaperille. Kohota pitkot hyvin liinan alla. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
- Paista pitkoja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
264 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
41,7 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.