Rahkakauraleipä

Rahkakauraleipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Rahkakauraleipä

Rahkakauraleipä

Kauraleipä on suomalaisten kestosuosikki. Tämä leipä leivotaan maitorahkaan, joka mehevöittää leipää.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa / pellillinen
20 min
kohotus
50 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 leipää

4 leipää

Taikina

50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
5 dl
vettä
250 g
50 g
4 ½ dl
kaurahiutaleita
n. 13 dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

kaurahiutaleita

Ohje

  1. Liuota hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Lisää maitorahka, kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä pehmeä voi. Alusta taikina
  2. Kohota vedottomassa paikassa peitettynä 20 min.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikinapalloista pyöreitä leipiä. Ripottele leipien pinnalle kaurahiutaleita. Taputtele leivät kädellä ohuehkoiksi, samalla kaurahiutaleet tarttuvat leipiin.
  4. Nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Kohota leivinliinalla peitettynä 30 - 45 min.
  5. Paista uunissa 225 asteessa 18 - 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›