Rahkakauraleipä

Rahkakauraleipä

1 h 25 min
keskitaso
227 kcal / 100g
5
8

Kauraleipä on suomalaisten kestosuosikki. Tämä leipä leivotaan maitorahkaan, joka mehevöittää leipää.

Ainekset

4 leipää

Taikina

50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
5 dl
vettä
1 prk (250 g)
50 g
4 ½ dl
kaurahiutaleita
n. 13 dl
vehnäjauhoja

Pinnalle

kaurahiutaleita

Ohje

  1. Liuota hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Lisää maitorahka, kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä pehmeä voi. Alusta taikina
  2. Kohota vedottomassa paikassa peitettynä 20 min.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikinapalloista pyöreitä leipiä. Ripottele leipien pinnalle kaurahiutaleita. Taputtele leivät kädellä ohuehkoiksi, samalla kaurahiutaleet tarttuvat leipiin.
  4. Nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Kohota leivinliinalla peitettynä 30 - 45 min.
  5. Paista uunissa 225 asteessa 18 - 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
3 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)