Rapeat kalapyörykät

Rapeat kalapyörykät

Tämä loistava arkiruoka syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Voit käyttää kalamurekemassaan lähes mitä kalaa tahansa, mutta puolet kalasta on hyvä olla runsasrasvaista kalaa, jotta pyöryköistä tulee meheviä. Rapea hapankorppukuorrutus viimeistelee lopputuloksen.

30 min
keskitaso
147 kcal / 100g
0

Ainekset24 pyörykkää

24 pyörykkää
150 g
hapankorppuja
½ prk (à 2,5 dl)
400 g
kirjolohta
400 g
pakastekalaa , esim. turskaa tai seitiä
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Hienonna hapankorput karkeasti monitoimikoneessa. Kaada 2/3 murusta laakealle lautaselle.
  2. Lisää lopun hapankorppumurun joukkoon monitoimikoneen kulhoon ruokakerma, isoiksi paloiksi leikatut kalat ja suola. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.
  3. Pyörittele massasta n. 24 pyörykkää. Kieritä ne hapankorppumurussa.
  4. Paista pyörykät pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa kypsiksi tai kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
Lisukkeeksi
Sitruuna-tillikastike
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›