Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut

Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Kauralastuja voit tarjota sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelöannoksen koristeena.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

4545 arvostelua

Ainekset30 kpl

30 kpl
4 dl
kaurahiutaleita esim. Elovena
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  2. Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
  3. Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
396 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›