Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut

15 min
helppo
396 kcal / 100g
78
72

Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Kauralastuja voit tarjota sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelöannoksen koristeena.

Ainekset

50 kpl
4 dl
kaurahiutaleita esim. Elovena
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Annosmäärä

50 kpl

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  2. Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
  3. Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
396 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
19 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
172 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)