
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.72
tähteä viidestä
155 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 dl kaurahiutaleita esim. Elovena
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
- Laita taikina n. 2/3 rkl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (9-12 nokaretta / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 6 - 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
404 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
51,7 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa