Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut

Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Kauralastuja voit tarjota sellaisenaan. Ne sopivat myös esimerkiksi jäätelöannoksen koristeiksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
105105 arvostelua

Ainekset40 kpl

40 kpl
4 dl
kaurahiutaleita esim. Elovena
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  2. Laita taikina n. 2/3 rkl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (9-12 nokaretta / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 6 - 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
396 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.