Rapeat kauralastut

Rapeat kauralastut

Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Kauralastuja voit tarjota sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelöannoksen koristeena.

15 min
helppo
396 kcal / 100g
86
75

Ainekset50 kpl

50 kpl
4 dl
kaurahiutaleita esim. Elovena
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
100 g
2
kananmunaa

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  2. Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
  3. Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
396 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
172 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)