Rouheiset jogurttijäätelöt

Rouheiset jogurttijäätelöt

10 h 25 min
helppo
203 kcal / 100g
1
0

Kierrätysvinkki: Jogurttijäätelöt voi valmistaa pestyihin jogurtti- ja viilipikareihin. Nauti raikkaana jälkiruokana tai herkkuvälipalana.

Ainekset

6 annosta
2 dl
2 rkl
sokeria
1 prk (750 g)

Rouhesesos

75 g (12 palaa)
taloussuklaata tai maitosuklaata
2 dl
suolapähkinöitä

Lisäksi

7
tyhjää, pestyä jogurtti- tai viilipikaria

Ohje

  1. Rouhi ensin suklaa ja suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Jaa puolet rouheseoksesta jogurttipikareiden pohjalle
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja jogurtti. Kaada pikareihin. Lisää pinnalle loppu rouheseos. Peitä kelmulla. Nosta pakastimeen ja pidä siellä yli yön.
  3. Ennen tarjoilua: ota pikarit pehmiämään huoneenlämpöön n. 1 1/2 t ennen tarjoilua. Leikkaa pikarin sivu auki saksilla. Kumoa lautasille. Tarjoa raikkaana jälkiruokana tai välipalana.

Vinkki

* Pidä jogurttijäätelöitä pakastimessa vain n. 4 t niin ne eivät jäädy aivan koviksi, jolloin ne voi tarjota nopeammin. Vuoraa tällöin pikarit tuorekelmulla, jotta jäätelö irtoaa helposti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)