Runebergin tortut

Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat tervetullut ja odotettu herkku talvipakkasten lomassa. Torttujen hienostunut maku on kehkeytynyt jo parinsadan vuoden takaa Frederika Runebergin kehittelemänä.

50 min
keskitaso
396 kcal / 100g
12
11

Ainekset20 kpl

20 kpl
200 g
½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1 dl
3 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelirouhetta
1 ½ dl (70 g)
kaurakeksimuruja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
kardemummaa

Päälle

1 dl

Koristeluun

n. 1/2 dl
1 dl
tomusokeria
1 ½ tl
kylmää vettä

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin (n. 20 kpl). Tee taikinan pinnalle syvennyksiä ja täytä vadelmamarmeladilla.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  5. Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.

Vinkki

Voit halutessasi kostuttaa tortut paiston jälkeen punssi-vesiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
396 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)