Siirry sisältöön
Salamisarvet

Salamisarvet

Juustosarvet saavat suolaisuutta salamista. Kokeile salamin tilalla ilmakuivattua kinkkua tai Chorizoa.

Salamisarvet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl ruishiutaleita
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 2 (200 g) sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 100 g salamia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja ruishiutaleet. Anna turvota 5 min.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi juokseva Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla.
  4. Valmista täyte: Hienonna sipuli. Hauduta pannulla Oivariinissa pehmeäksi. Lisää hienonnettu salami.
  5. Jaa taikina 4 osaan. Taputtele tai kauli jokaisesta osasta ympyrä (halkaisija 30 cm). Leikkaa leivinpyörällä 8 sektoriksi. Jaa sektorien leveään päähän juustoraaste ja salamitäyte. Kierrä sarviksi.
  6. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Taivuta sarvet hieman kaarelle. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Koristele siemenillä.
  7. Paista 225 asteessa n.13 min. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 26 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search