Salamisarvet

Salamisarvet
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Salamisarvet

Salamisarvet

Juustosarvet saavat suolaisuutta salamista. Kokeile salamin tilalla ilmakuivattua kinkkua tai Chorizoa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset32 kpl

32 kpl

Taikina

5 dl
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
3 dl
ruishiutaleita
n. 7 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Täyte

2 (200 g)
sipulia
1 rkl
100 g
salamia
1 pussi (150 g)

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja ruishiutaleet. Anna turvota 5 min.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi juokseva Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla.
  4. Valmista täyte: Hienonna sipuli. Hauduta pannulla Oivariinissa pehmeäksi. Lisää hienonnettu salami.
  5. Jaa taikina 4 osaan. Taputtele tai kauli jokaisesta osasta ympyrä (halkaisija 30 cm). Leikkaa leivinpyörällä 8 sektoriksi. Jaa sektorien leveään päähän juustoraaste ja salamitäyte. Kierrä sarviksi.
  6. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle. Taivuta sarvet hieman kaarelle. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Koristele siemenillä.
  7. Paista 225 asteessa n.13 min. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.