Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku

Eksoottisilla hedelmillä viimeistelty sitruunainen jogurtti-juustokakku tarjoillaan raikkaan sitruunasiirapin kanssa. Tämä jogurtti-juustokakku ei itseasiassa sisällä lainkaan juustoa, vaan se valmistetaan Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista, Valio Luomu kuohukermasta ja vaahdotetuista valkuaisista.

Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku
Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Täyte

  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 5 liivatelehteä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon

Sitruunasiirappi

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria

Koristeeksi

  • 0 kg hedelmiä, esim. passiohedelmä, mango, pitahaya
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

Pohja

  1. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimella tai laita ne pussiin ja hakkaa kaulimella muruiksi. Sulata voi ja sekoita kaurakeksimurun joukkoon.
  2. Pingota irtopohjavuoan (18 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Painele voi-keksimuru seos pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Täyte

  1. Täytettä varten laita liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita jogurtin joukkoon yhdessä sitruunan kuoren kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon vähitellen.
  2. Kääntele valkuaisvaahto kerma-jogurttiseoksen joukkoon.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet mehun joukkoon ja sekoita seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  4. Levitä täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Sitruunasiirappi

  1. Sitruunasiirappia varten mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja siirrä pois liedeltä jäähtymään.
  2. Huomioi, että siirappi sakenee jäähtyessään.

Koristelu

  1. Koristele kakku haluamillasi eksoottisilla hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä.
  2. Tarjoile sitruunasiirapin kanssa.

Huomio

  1. Valmistimme kakun hieman pienempään, halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan. Jos omistat suuremman irtopohjavuoan, tulee kakusta litteämpi.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 27,6 g
Rasva 15,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hedelmiä
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search