Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin jogurtti-juustokakku

Eksoottisilla hedelmillä viimeistelty sitruunainen jogurtti-juustokakku tarjoillaan raikkaan sitruunasiirapin kanssa. Tämä jogurtti-juustokakku ei itseasiassa sisällä lainkaan juustoa, vaan se valmistetaan Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista, Valio Luomu kuohukermasta ja vaahdotetuista valkuaisista.

6 Henkilölle
12 h
0

Ainekset6

Pohja

150 g
kaurakeksejä
50 g

Täyte

2 dl
2 dl
2 kpl
kananmunan valkuaista
1 dl
sokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
5 kpl
liivatelehteä
½ dl
sitruunan mehua

Sitruunasiirappi

1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
sitruunamehua
1 dl
sokeria

Koristeeksi

eksoottisia hedelmiä, esim. passionhedelmää, mangoa, pitaijaa, karambolaa ja miniananasta
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Pohja

  2. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimella tai laita ne pussiin ja hakkaa kaulimella muruiksi. Sulata voi ja sekoita kaurakeksimurun joukkoon.
  3. Pingota irtopohjavuoan (18 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Painele voi-keksimuru seos pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
  4. Täyte

  5. Täytettä varten laita liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita jogurtin joukkoon yhdessä sitruunan kuoren kanssa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon vähitellen.
  6. Kääntele valkuaisvaahto kerma-jogurttiseoksen joukkoon.
  7. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatteet mehun joukkoon ja sekoita seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  8. Levitä täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
  9. Sitruunasiirappi

  10. Sitruunasiirappia varten mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja siirrä pois liedeltä jäähtymään.
  11. Huomioi, että siirappi sakenee jäähtyessään.
  12. Koristelu

  13. Koristele kakku haluamillasi eksoottisilla hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä.
  14. Tarjoile sitruunasiirapin kanssa.
  15. Huomio

  16. Valmistimme kakun hieman pienempään, halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan. Jos omistat suuremman irtopohjavuoan, tulee kakusta litteämpi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›