
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 (Ø 23 cm) munan sokerikakkupohja
Täyte
- 6 liivatetta
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
- 1 dl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 360 g (3 dl) lakkahilloa
Kostutus
- 1½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
- 1 tl vaniljasokeria
Shampanjakreemi
-
2¼ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 3 dl shampanjaa tai kuohuviiniä
Koristelu - sokeroidut ruusut
- 1 valkuainen
- syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
- hienoa sokeria
- 4 (Ø 23 cm) munan sokerikakkupohja
Täyte
- 6 liivatetta
- 4 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
- 1 dl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 360 g (3 dl) lakkahilloa
Kostutus
- 1½ dl shampanjaa tai kuohuviiniä
- 1 tl vaniljasokeria
Shampanjakreemi
- 2¼ dl Valio voita
- 3 dl sokeria
- 3 dl shampanjaa tai kuohuviiniä
Koristelu - sokeroidut ruusut
- 1 valkuainen
- syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
- hienoa sokeria
Jaa resepti
Ohje
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Kiehauta shampanja, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste kattilassa.
- Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan shampanja-sokeriseokseen. Anna hetki jäähtyä. Valuta seos kermavaahtoon samanaikaisesti nuolijalla sekoittaen.
- Valmista kostutusliemi yhdistämällä shampanja ja vaniljasokeri. Kiehauta halutessasi alkoholin poistamiseksi.
- Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan.
- Pingota leivinpaperi kakkupohjan kokoisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta (1/2 dl).
- Levitä pohjalle puolet lakkahillosta ja shampanjatäytteestä. Toista samanlainen kerros.
- Paina sileä kansilevy kevyesti päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota hyytynyt kakku lastaa tai veistä apuna käyttäen vuoan reunoista.
- Kuorruta ja koristele kakku kreemillä ja syötävillä (karamellisoiduilla) ruusuilla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
Shampanjakreemi ja koristelu
- Mittaa shampanja ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes lientä on 2,5 dl. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20 - 24 asteista).
- Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
- Käynnistä yleiskone, anna voin hetki sekoittua. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt shampanja-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koneen koko ajan käydessä. Käytä konetta keskiteholla 5 min. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa.
Sokeroidut ruusut
- Vatkaa valkuainen kevyesti. Pensselöi ruusunterälehtien (luomu/syötäväksi tarkoitettuja) pinnat valkuaisella. Ripottele päälle sokeria. Ruokapinsettien käyttö helpottaa sokeroimista.
- Anna terälehtien kuivua leivinpaperin päällä huoneenlämmössä väh. 6 h tai seuraavaan päivään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
276 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
28 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,8 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäväksi viljeltyjä ruusun terälehtiä
- hienoa sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.