Sinisimpukat kipparin tyyliin

Sinisimpukat kipparin tyyliin
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sinisimpukat kipparin tyyliin

Sinisimpukat kipparin tyyliin

Sinisimpukoista saat hienostununeen alkuruoan juhla-aterialle. Miedosti savunmakuinen ruokakerma kunnioittaa simpukan omaa makua.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
kuorellisia sinisimpukoita
50 g
2
salottisipulia
3
valkosipulin kynttä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
4 vartta
tuoretta timjamia
1 prk (2 1/2 dl)

Ohje

  1. Pese simpukat kylmällä vedellä.
  2. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Kopauta simpukoita kevyesti. Elävän simpukan kuori vetäytyy tiukemmin kiinni.
  3. Kuumenna voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet.
  4. Freesaa niitä hetken. Lisää valkoviini ja timjami.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sinisimpukat. Peitä tiiviillä kannella. Anna simpukoiden kypsyä viinistä muodostuvassa höyryssä, kunnes ne avautuvat eli 5-6 minuuttia.
  6. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet. Heitä avautumattomat pois.
  7. Siivilöi liemi. Lisää kerma. Keitä lientä hetken. Annostele simpukoiden päälle.
  8. Koristele timjamilla.
  9. Tarjoa lisänä hiivaleipää tai patonkia
  10. LISÄTIETOA SIMPUKOIDEN KÄSITTELYSTÄ

  11. Varaa simpukoita hiukan tarvetta reilummin, sillä usein osa simpukoista on käyttökelvottomia.
  12. Osta simpukat mieluiten samana päivänä, jona aiot valmistaa ne. Säilytä simpukat avoimessa tai hengittävässä rasiassa viileässä, jotta ne säilyvät elävinä.
  13. Pese sinisimpukat yksitellen ennen valmistusta reilussa kylmässä vedessä. Harjaa kuoret puhtaaksi. Irrota simpukan "parta" raaputtamalla pienellä veitsellä.
  14. Simpukat pilaantuvat herkästi. Tarkista ennen keittämistä, että kaikki simpukat ovat elossa. Elävän simpukan kuori on yleensä kiinni. Kopauta avonaisen simpukan kuorta kevyesti, mikäli se vetäytyy kiinni, on simpukka elossa. Jos et ole varma, heitä mieluummin simpukka pois.
  15. Keittämisen aikana simpukan tulee avautua. Heitä pois avautumattomat simpukat.
Alkuun
Sieniä tomaattiruukuissa
40 min
Jälkeen
Maltaiset suklaamuffinssit
1 h 45 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›