Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruuna-marenkipiirakka

Lemon Meringue Pie on englanninkielisen maailman suosikkileivonnainen. Kirpeä sitruunatäyte ja makea marenki sopivatkin hyvin yhteen.

Sitruuna-marenkipiirakka
Sitruuna-marenkipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl
    Valio appelsiinitäysmehua
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1,5 l perinteinen
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ dl sitruunamehua
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä.
  2. Valmista pohja: Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun (Ø 28 cm) piirasvuokaan.
  3. Paista 200 asteessa 10 min. Lisää sitruunakiisseli ja paista 10 min.
  4. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä n. 8 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 35,9 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search