Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitruuna-sah­ra­mi­risotto

Pohjois-Italiasta kotoisin olevan risoton kuuluu olla kypsänä valuvaa ja mehevää. Sahrami antaa ruualle voimakkaan värin.

Sitruuna-sahramirisotto
Sitruuna-sahramirisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl risottoriisiä
  • ½-1 g sahramia
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ½ pkt (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g perinteinen sulatejuusto laktoositon
  • 2 rkl
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Päälle

  • rucolaa
  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl Valio voita
  • 4 dl risottoriisiä
  • ½-1 g sahramia
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ½ pkt (à 250 g) Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
  • 2 rkl Valio voita

Päälle

  • rucolaa

Ohje

  1. Kiehauta kanaliemi. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja sahrami ja sekoita, kunnes riisi on kuultavaa. Kaada kattilaan pari kauhallista kanalientä ja sekoita.
  2. Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
  3. Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää kypsään risottoon paloiteltu sulatejuusto sekä voi. Sekoita kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku.
  4. Laita risotto lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Ripottele pintaan tuoretta rucolaa. Tarjoa välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1