Sitruuna-tillikastike

Sitruuna-tillikastike

15 min
helppo
131 kcal / 100g
2
0

Mikä olisikaan hyvä ja helppo kastike kalalle tai kasviksille? Tässä se olisi - raikas ja nopeasti valmistuva sitruuna-tillikastike.

Ainekset

4 annosta
1 (100 g)
sipuli
1
lehtisellerin varsi
2 rkl
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
1 prk (2,5 dl)
½ dl
vettä
1 dl
tuoretta tilliä
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja sellerin varsi.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla. Lisää sipuli ja selleri. Kuullota.
  3. Ripottele kasvisten päälle vehnäjauhot ja kääntele hetki.
  4. Ota pannu hetkeksi sivuun. Sekoita joukkoon ruokakerma, huuhtele purkki vedellä ja kaada pannulle. Siirrä pannu takaisin liedelle.
  5. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama min. Mausta tillillä ja suolalla.
  6. Tarjoa kastike esim. kasvisten, kalan, kalapuikkojen tai -pyöryköiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
11 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)