Sitruunaiset endiivit

Sitruunaiset endiivit

1 h
helppo
90 kcal / 100g
0
0

Suussa sulavat sitruunaiset endiivit sopivat kevyeksi lisukkeeksi naudalle tai porsaalle.

Ainekset

4 annosta
4
endiiviä
1
appelsiini
1
sitruuna
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
25 g

Paistamiseen

2 rkl
1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Laita endiivit teräskattilaan. Raasta appelsiinin ja sitruunan kuori sekä purista mehut. Lisää kuoriraasteet, mehut, suola, sokeri ja voi endiivien päälle.
  2. Hauduta miedolla lämmöllä 45 min tai uunissa 100 asteessa 1 t.
  3. Jäähdytä, halkaise ja valuta endiivit. Sulata voi paistinpannulla, lisää sokeri ja kuumenna. Kun sokeri saa väriä, lisää endiivit. Paista molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea, ei palanut.

Vinkki

* Jos kaupastasi ei löydy endiiviä, voit tarjota niiden tilalla kevyesti höyrytettyjä ruusukaaleja ja pikkuporkkanoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)