Reseptiyhteistyö
Tattirisotto
Tattirisotto on sieniruokien todellista aatelistoa! Risoton herkullisen maun täydentää pehmeä mascarpone. Tämä ruoka sopii täydellisesti viikonlopun herkkuhetkiin. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 l, siivutettuina tuoreita tatteja
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg suolaa ripaus
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 dl kasvislientä tai kanalientä
-
½ rasia (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 50 g parmesaania
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn
- 0 kg rucolaa
- 0 kg tatteja rapeaksi paistettuja
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja viipaloi tatit. Paista tatit nopeasti voissa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa tai kasarissa ja kuullota sipulit, älä anna ruskistua. Soseuta kuullotetut sipulit sauvasekoittimella kattilassa tai siirrä sipulit korkeaan kulhoon ja soseuta.
- Lisää soseutettu sipuli ja riisi kattilaan. Kuullota hetki.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin. Kuumenna sillä välin kasvisliemi. Lisäile lientä tasaiseen tahtiin kuumaan pannuun koko ajan sekoittaen.
- Lisää suurin osa paistetuista tateista risottoon. Jätä osa rapeiksi paistuneista tateista koristelua varten.
- Kun risotto on juuri sopivan al dente eli aika tarkalleen 18 minuutin kuluttua (tällöin risotto on edelleen valuvaa eikä puuromaista) niin lisää joukkoon mascarpone, raastettu parmesaani ja voi. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Jaa (kuumennetuille) annoslautasille ja koristele rucolan lehdillä sekä rapeiksi paistetuilla tattiviipaleilla.
VINKKI!
- Jos haluat syvempää makua risottoon, lisää joukkoon kuivattua, jauhettua herkkutattia! Voit käyttää keittoon myös kuivattuja herkkutatteja. Tarvitset niitä noin 40 grammaa. Liota sienet noin 3 desilitrassa haaleaa vettä ja käytä sen jälkeen ohjeen mukaan. Siivilöi liotusneste ja jos se ei ole karvasta, voi korvata osan kasvis- tai kanaliemestä tällä nesteellä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
130 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
14 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- rucolaa
- tatteja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











