
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 3 keitettyä hummeria
Täyte
-
30 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2-3 salottisipulia hienonnettuna
- 1 tl tomaattipyreetä
- ripaus cayennepippuria
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl hummerifondia
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 prk (280 g) artisokan sydämiä valutettuna
- 600 g hummerinlihaa (kolmen hummerin liha)
- 1 dl (40 g) parmesaania raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- valkopippuria myllystä
- 3 keitettyä hummeria
Täyte
- 30 g Valio Eila® voita
- 2-3 salottisipulia hienonnettuna
- 1 tl tomaattipyreetä
- ripaus cayennepippuria
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl hummerifondia
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1 prk (280 g) artisokan sydämiä valutettuna
- 600 g hummerinlihaa (kolmen hummerin liha)
- 1 dl (40 g) parmesaania raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- valkopippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Katkaise keitettyjen hummereiden sakset irti ja halkaise ne. Ota saksien lihat talteen.
- Leikkaa hummerit pituussuunnassa puoliksi.
- Kaavi hummerin liha pyrstöstä eteenpäin sen mahaan asti talteen. Putsaa loput osat hummerinkuoresta pois. Voit halutessasi siistiä tyhjän kuoren talouspaperilla.
- Valmista täyte: Kuullota voissa sipuli ja tomaattisose. Lisää cayennepippuri, valkoviini, fondi ja kuohukerma. Keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä.
- Lisää neljään osaan leikatut artisokan sydämet, hummerinliha ja juusto. Mausta sitruunamehulla, basilikalla ja pippurilla.
- Laita tyhjät hummerinkuoret uunivuokaan. Lusikoi täyte kuoriin. Kuorruta 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen, n. 10 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
131 kcal
Proteiini
16,1 g
Hiilihydraatti
2 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- cayennepippuria
- valkopippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.