Siirry sisältöön
Valio 120

Teemu Laurellin kaalilaatikko

Kaalilaatikko on ihana perinneherkku, joka lämmittää sisuksia myöten. Tässä ohjeessa perinteinen kaalilaatikko saa uutta puhtia paahdetuista kuminan- ja fenkolinsiemenistä.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin kaalilaatikko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 800 g valkokaalia
  • 3 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 sipulia
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 dl vettä
  • 3 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 5 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa

Ohje

  1. Paahda kuminan- ja fenkolinsiemenet kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua. Jauha ne sen jälkeen morttelissa hienoksi.
  2. Keitä puuroriisi puolikypsäksi vedessä ja jätä odottamaan.
  3. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia voissa pannulla muutamassa erässä, kunnes se hieman pehmenee ja saa väriä. Halutessasi voit lisätä pannulle hieman vettä, jotta kaali kypsyy nopeammin.
  4. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha pannulla. Lisää suola sekä paahdetut ja jauhetut kuminan- ja fenkolinsiemenet.
  5. Sekoita uunivuokaan kaali, riisi ja jauhelihaseos. Lisää joukkoon kerma, maito ja siirappi ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  6. Peitä vuoka foliolla ja paista 175 °C:ssa noin 1,5 tuntia. Poista folio viimeisen puolen tunnin ajaksi, jotta laatikon pinta saa kauniin värin.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 8,3 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.