Valio 120
Teemu Laurellin kaalilaatikko
Kaalilaatikko on ihana perinneherkku, joka lämmittää sisuksia myöten. Tässä ohjeessa perinteinen kaalilaatikko saa uutta puhtia paahdetuista kuminan- ja fenkolinsiemenistä.
Reseptiyhteistyö
@teemulaurell
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 rkl kuminan siemeniä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 dl puuroriisiä
- 800 g valkokaalia
-
3 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 sipulia
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 dl vettä
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
5 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Paahda kuminan- ja fenkolinsiemenet kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua. Jauha ne sen jälkeen morttelissa hienoksi.
- Keitä puuroriisi puolikypsäksi vedessä ja jätä odottamaan.
- Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kaalia voissa pannulla muutamassa erässä, kunnes se hieman pehmenee ja saa väriä. Halutessasi voit lisätä pannulle hieman vettä, jotta kaali kypsyy nopeammin.
- Hienonna sipuli. Kuullota sipuli ja jauheliha pannulla. Lisää suola sekä paahdetut ja jauhetut kuminan- ja fenkolinsiemenet.
- Sekoita uunivuokaan kaali, riisi ja jauhelihaseos. Lisää joukkoon kerma, maito ja siirappi ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Peitä vuoka foliolla ja paista 175 °C:ssa noin 1,5 tuntia. Poista folio viimeisen puolen tunnin ajaksi, jotta laatikon pinta saa kauniin värin.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
99 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatti
8,3 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











