Siirry sisältöön
Valio 120

Teemu Laurellin lohikeitto sahrami-sofritolla

Sofrito on espanjalaisen keittiön makupohja, jota käytetään keittoihin ja kastikkeisiin. Fenkolista, selleristä ja sahramista valmistuva sofrito tuo perinteiseen kalakeittoon uutta vivahdetta ja syvyyttä.

Reseptiyhteistyö @teemulaurell
Teemu Laurellin lohikeitto sahrami-sofritolla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6-8  perunaa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2  sipulia
  • 500 g lohifileetä ilman nahkaa ja ruotoja
  • 1 l vettä
  • 3 tl suolaa
  • 2-3  kokonaista mustapippuria
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 ruukku hienonnettua tilliä

Sahrami-sofrito

  • 1 fenkoli
  • 2 varsisellerin vartta
  • ½ pussia (á 0,5 g) sahramia
  • 1 rkl öljyä
  • ¼ tl suolaa 

Ohje

  1. Pese perunat huolellisesti tai kuori tarvittaessa. Pilko tämän jälkeen perunat pienemmäksi.
  2. Hienonna sipuli, laita ne kattilaan voin kanssa ja kuullota hetki.
  3. Leikkaa lohifilee peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
  4. Laita vesi, suola ja pippurit kattilaan ja lisää kiehuvaan veteen leikatut sipulit ja perunat. Keitä kunnes ne ovat kypsiä.
  5. Lisää tämän jälkeen kerma ja kiehauta. Lisää joukkoon leikatut lohet, ota lämpöä pois ja anna hautua hetken muutaman minuutin.
  6. Lisää joukkoon leikattu tilli ja tarjoile fenkoli sahrami-sofriton kanssa.
  7. Leikkaa fenkoli puoliksi ja poista päästä hieman puinen osa. Leikkaa fenkolista tämän jälkeen veitsellä niin ohutta suikaletta kuin mahdollista.
  8. Leikkaa varsiselleristä ohuen ohutta suikaletta.
  9. Laita sellerit ja fenkolit laakeaan kattilaan, lisää joukkoon öljy ja aloita kuullottaminen. Kuullotta matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pehmentyneet.
  10. Lisää joukkoon sahrami, mausta suolalla ja anna vielä hautua hetki.
  11. Laita noin ruokalusikallinen sofrittoa kalakeittoon.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 0,5 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.