
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
4-5
kypsää tomaattia kuutioinaVoit kokeilla myös:
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 3 sipulia hienonnettuna
- 1 pala (100 g) purjoa tai kesäsipulia hienonnettuna
- 1 kasvisliemikuutio
- 6 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ripaus suolaa
- tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 rkl Valio voita
- 4-5 kypsää tomaattia kuutioina
- 3 sipulia hienonnettuna
- 1 pala (100 g) purjoa tai kesäsipulia hienonnettuna
- 1 kasvisliemikuutio
- 6 dl vettä
- 2 laakerinlehteä
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
- 1 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- ripaus suolaa
- tuoretta persiljaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit sekä sipulit ja purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa. Jos käytät tomaattimurskaa, lisää se sipulien kuullotuksen jälkeen.
- Murenna liemikuutio kattilaan. Lisää vesi (6 dl). Mausta.
- Yhdistä vesi (1 dl) ja tärkkelys ja lisää joukkoon. Anna kiehua muutama min. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella (, poista tällöin laakerinlehdet).
- Viimeistele persiljalla. Tarjoa naanleipien kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
35 kcal
Proteiini
0,6 g
Hiilihydraatti
3,5 g
Rasva
1,9 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- tuoretta persiljaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.