Tomaattinen peltileipä

Tomaattinen peltileipä

1 h 35 min
keskitaso
274 kcal / 100g
2
3

Tarjoile tätä helppotekoista ja maukasta leipää keiton tai salaatin kylkiäisenä.

Ainekset

null uunipellillinen
5 dl
1 pussi
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
½ prk
punaista pestoa
11 dl
vehnäjauhoja
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää siihen kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää seokseen pesto ja sekoita hyvin.
  3. Alusta jauhot vähitellen taikinaan, vaivaa hyvin.
  4. Anna kohota vedottomassa paikassa n. 1 tunti.
  5. Painele taikina ohueksi (1- 1 1/2 cm) levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele pinnalle Oivariini juoksevaa.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.

Vinkki

* Painele puolitettuja kirsikkatomaatteja leivän pinnalle ennen uuniin laittamista. Saat leivästä hauskemman näköisen ja tomaatit antavat lisämakua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)