Tomaattinen peltileipä

Tomaattinen peltileipä
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tomaattinen peltileipä

Tomaattinen peltileipä

Tarjoile tätä helppotekoista ja maukasta leipää keiton tai salaatin kylkiäisenä.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen
5 dl
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
1 dl
punaista pestoa
11 dl
vehnäjauhoja
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää siihen kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää seokseen pesto ja sekoita hyvin.
  3. Alusta jauhot vähitellen taikinaan, vaivaa hyvin.
  4. Anna kohota vedottomassa paikassa n. 1 tunti.
  5. Painele taikina ohueksi (1- 1 ½ cm) levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele pinnalle Oivariini juoksevaa.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.
Vinkki

Vinkki

Painele puolitettuja kirsikkatomaatteja leivän pinnalle ennen uuniin laittamista. Saat leivästä hauskemman näköisen ja tomaatit antavat lisämakua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›