Tomaattinen peltileipä

Tomaattinen peltileipä

1 h 35 min
keskitaso
277 kcal / 100g
2
3

Tarjoile tätä helppotekoista ja maukasta leipää keiton tai salaatin kylkiäisenä.

Ainekset

1 uunipellillinen
5 dl
1 pussi (11 g)
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
1 dl
punaista pestoa
11 dl
vehnäjauhoja
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää siihen kuivahiiva, suola ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää seokseen pesto ja sekoita hyvin.
  3. Alusta jauhot vähitellen taikinaan, vaivaa hyvin.
  4. Anna kohota vedottomassa paikassa n. 1 tunti.
  5. Painele taikina ohueksi (1- 1 ½ cm) levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele pinnalle Oivariini juoksevaa.
  6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.

Vinkki

Painele puolitettuja kirsikkatomaatteja leivän pinnalle ennen uuniin laittamista. Saat leivästä hauskemman näköisen ja tomaatit antavat lisämakua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön6.11.2016 kello 1:58
Ei sitä maitoa tarvita. Vesi riittää. Voinkin voi korvata öljyllä. Valio on vain muuttanut tutun olemassaolevan reseptin, heidän tuotteitaan vaan tyrkyttäen.
ValioAnna Koekeittiöltä27.2.2015 kello 9:22
Hei, kiitos palautteesta. Ohjeeseen eksyneet virheet on tarkastettu ja korjattu.
Nimetön26.2.2015 kello 12:05
Mihin tuo Oivariini tulee kun sitä ei ole ohjeessa käytetty? Ja aineissa lukee maito, mutta ohjeessa käsketään lämmittämään vesi.