Uuniseiti

Uuniseiti

40 min
helppo
74 kcal / 100g
7
8

Pakastekala saa makua ja väriä raikkaista kasviksista ja kastikkeen juustokeitosta. Helppotekoinen arkiruoka valmistuu toki myös tuoreesta kalasta., esim. kirjolohi- tai kuhafileestä.

Ainekset

3 annosta
400 g
pakasteseitiä fileinä
¼ tl
suolaa
2 (200 g)
tomaattia
100 g
purjoa
2 tl
pizzamaustetta
2 dl (à 5 dl)

Voiteluun

Ohje

  1. Käytä sulatettuja seitifileitä. Jos ne ovat jäisiä, sulata ne mikron sulatusteholla sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Valuta pois erottunut neste ja levitä fileet voideltuun uunivuokaan.
  2. Mausta kalafileet kevyesti suolalla, jätä suolaa myös tomaattien maustamiseen.
  3. Leikkaa tomaatit ja puhdistettu purjo viipaleiksi.
  4. Levitä tomaattiviipaleet kalan päälle. Mausta suolalla ja pizzamausteella. Ripottele päälle purjo ja kaada juustokeitto kauttaaltaan vuokaan.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 min.
  6. Kala ja liemevä kastike kelpaavat hyvin tarjottavaksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Pakastekalan sijaan voit käyttää ahven- tai kuhafileitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
74 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)