Uuniseiti

Uuniseiti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Uuniseiti

Pakastekala saa makua ja väriä raikkaista kasviksista ja kastikkeen juustokeitosta. Helppotekoinen arkiruoka valmistuu toki myös tuoreesta kalasta., esim. kirjolohi- tai kuhafileestä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
20 min
sulatus
10 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta
400 g
pakasteseitiä fileinä
tl
suolaa
2 (200 g)
tomaattia
100 g
purjoa
2 tl
pizzamaustetta
1 prk (2,5 dl)

Voiteluun

Ohje

  1. Käytä sulatettuja seitifileitä. Jos ne ovat jäisiä, sulata ne mikron sulatusteholla sen verran, että ne irtoavat toisistaan. Valuta pois erottunut neste ja levitä fileet voideltuun uunivuokaan.
  2. Mausta kalafileet kevyesti suolalla, jätä suolaa myös tomaattien maustamiseen.
  3. Leikkaa tomaatit ja puhdistettu purjo viipaleiksi.
  4. Levitä tomaattiviipaleet kalan päälle. Mausta suolalla ja pizzamausteella. Ripottele päälle purjo ja kaada juustokerma kauttaaltaan vuokaan.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 min.
  6. Kala ja liemevä kastike kelpaavat hyvin tarjottavaksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

Pakastekalan sijaan voit käyttää ahven- tai kuhafileitä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.