Vaahtokarkkipizzat

Vaahtokarkkipizzat

1 h 28 min
keskitaso
249 kcal / 100g
0
0

Pizzarepertuaari yltää nyt jälkiruoaksi asti! Kokeile marjoilla raikastettu vaahtokarkkipizzaa, jossa maistuu minttu-suklaa!

Ainekset

2 kpl
1 ¼ dl
¼ pkt
hiivaa
2 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl

Pinnalle

1 prk (200 g)
100 g
vaahtokarkkeja
2 dl
vadelmia , kotimaisia
1 tl
perunajauhoja
mintunlehtiä

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää sokeri ja suola, sekoita.
  2. Lisää jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa kahtia. Jos teet pikkupizzoja, jaa taikina 8:an palaan. Pyöritä pulliksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä pizzapohjiksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 20 min.
  5. Levitä rahka pizzapohjille. Ripottele päälle paloitellut vaahtokarkit ja perunajauhoissa pyöräytetyt pakastevadelmat. Jos käytät tuoreita vadelmia, lisää ne pizzaan paistamisen jälkeen.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 8 min. Koristele mintunlehdillä.
  7. Tarjoa jälkiruokana, lastenjuhlissa tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
249 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
28 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)