Siirry sisältöön
Vaahtokarkkipizzat

Vaahtokarkkipizzat

Pizzarepertuaari yltää nyt jälkiruoaksi asti! Kokeile marjoilla raikastettu vaahtokarkkipizzaa, jossa maistuu herkullinen vanilja, raikkaat vadelmat ja kesäinen minttu!

Vaahtokarkkipizzat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¼ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ pkt hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 25 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 100 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl (100 g) vadelmia, kotimaisia
  • 1 tl perunajauhoja
  • 0 kg mintunlehtiä

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää sokeri ja suola, sekoita.
  2. Lisää jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa kahtia. Jos teet pikkupizzoja, jaa taikina 8:an palaan. Pyöritä pulliksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä pizzapohjiksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 20 min.
  5. Sekoita rahkan joukkoon rouhittu suklaa. Levitä rahka pizzapohjille. Ripottele päälle paloitellut vaahtokarkit ja perunajauhoissa pyöräytetyt pakastevadelmat. Jos käytät tuoreita vadelmia, lisää ne pizzaan paistamisen jälkeen.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 8 min. Koristele mintunlehdillä.
  7. Tarjoa jälkiruokana, lastenjuhlissa tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 39,2 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mintunlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search