Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Välimerellinen kasviskastike

Välimeren maukkaassa kasviskastikkeessa on käytetty munakoisoa ja paprikaa. Tarjoa kastiketta basmatiriisin tai couscousin kanssa.

Välimerellinen kasviskastike
Välimerellinen kasviskastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (325 g) munakoiso
  • 1 iso (250 g) punainen paprika
  • 2 isoa (300 g) sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 4 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt paprikachili tuorejuusto
  • ½ dl tuoretta persiljaa tai sitruunatimjamia

Ohje

  1. Leikkaa munakoisot kahtia pituussuunnassa. Kaavi lusikan kärjellä pois mahdolliset siemenet. Paloittele munakoisot.
  2. Kuutioi paprika. Lohko sipulit. Kuullota munakoisoa, paprikaa ja sipulia Oivariini rasvassa paistokasarissa. Mausta.
  3. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, puolitetut tai viipaloidut oliivit, rusinat ja mehu. Anna kiehua hiljalleen muutama min.
  4. Lisää lopuksi tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita kunnes tasaista. Tarkista suola. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  5. Tarjoile basmatiriisin tai couscousin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 8,4 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search