Tomaatti-valkosipulikastike pastalle

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle

Monikäyttöinen ja edullisista raaka-aineista valmistuva kauniin punainen tomaattikastike saa makua valkosipulista. Tarjoa sitä pastan kanssa tai levitä sakeaksi keitettynä pizzapohjalle muiden täyteainesten alle.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset3 annosta

3 annosta
1 (100 g)
sipuli
50 g
1-2 kpl
valkosipulin kynttä
1 tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 - 2 dl
vettä
puolikas
liha-juuresliemikuutiota
n. 1 tl
sokeria

Tarjoiluun

keitettyä pastaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes pehmiää. Lisää paseerattu tomaattisäilyke, vesi, liemikuution puolikas ja sokeri.
  2. Anna kiehua hiljaa kannen alla 10 - 15 min. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike sakenee liikaa.
  3. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Koristele annokset basilikalla.
Vinkki

Vinkki

* Tomaattisäilykkeet maistuvat happamammilta kuin tuoreet, kypsät tomaatit. Ripaus sokeria pyöristää niiden makua.* Paksuksi keitettyä kastiketta voit käyttää myös pizzan, lämpimien voileipien tai suolaisten piiraiden täytteissä.* Korvaa liha-juuresliemikuutio halutessasi kasvisliemikuutiolla. Mausta kastiketta lisää kuivatulla pizzamausteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
76 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.