Tomaatti-valkosipulikastike pastalle

Tomaatti-valkosipulikastike pastalle

Monikäyttöinen ja edullisista raaka-aineista valmistuva kauniin punainen tomaattikastike saa makua valkosipulista. Tarjoa sitä pastan kanssa tai levitä sakeaksi keitettynä pizzapohjalle muiden täyteainesten alle.

20 min
helppo
76 kcal / 100g
0

Ainekset3 annosta

3 annosta
1 (100 g)
sipuli
50 g
1-2 kpl
valkosipulin kynttä
1 tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 - 2 dl
vettä
puolikas
liha-juuresliemikuutiota
n. 1 tl
sokeria

Tarjoiluun

keitettyä pastaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes pehmiää. Lisää paseerattu tomaattisäilyke, vesi, liemikuution puolikas ja sokeri.
  2. Anna kiehua hiljaa kannen alla 10 - 15 min. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike sakenee liikaa.
  3. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Koristele annokset basilikalla.
Vinkki

Vinkki

* Tomaattisäilykkeet maistuvat happamammilta kuin tuoreet, kypsät tomaatit. Ripaus sokeria pyöristää niiden makua.* Paksuksi keitettyä kastiketta voit käyttää myös pizzan, lämpimien voileipien tai suolaisten piiraiden täytteissä.* Korvaa liha-juuresliemikuutio halutessasi kasvisliemikuutiolla. Mausta kastiketta lisää kuivatulla pizzamausteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
76 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›