
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni125°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 700-800 g ruodotonta kalafileetä, esim. kirjolohta tai kuhaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ tl sitruunapippuria
- 1 rasia (100/65 g) anjovisfileitä
-
½-1 prk (à 180 g)
Valio Eila® salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruoanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
2 dl
Valio Eila® paksumpi ruokakermaaValio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
Paahdetut tomaatit
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 tl sokeria
- ½ tl gourmet-suolahiutaleita
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Valmista etukäteen paahdetut tomaatit
- Valmista etukäteen paahdetut tomaatit: Halkaise kirsikkatomaatit, laita ne vieriviereen leivinpaperille uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripota tomaattien pinnalle sokeria, suolaa ja hiven pippuria. Kuivata 125 asteessa 2 - 2 1/2 t.
- Voit kuivattaa halutessasi samantien kaksinkertaisen määrän tomaatteja ja käyttää niitä muihinkin ruokiin, esim. salaatteihin. Myös kypsät, pienikokoiset tavalliset tomaatit käyvät. Halkaise ja poista niistä siemenet ja ylimääräinen neste.
Uunikalan valmistus
- Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Laita kala uunivuokaan joko kokonaisena fileenä tai annospaloiksi leikattuna. Pese sitruuna harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta sitruunan keltainen pinta ohuelti. Ripota raaste ja sitruunapippuri kalan päälle. Valuta anjovis ja lisää ruudukkona kalan pinnalle. Lisää valutettu juusto ja kerma vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 40 min tai kunnes kala on kypsää. Lisää paiston puolivälissä kalan päälle paahdetut tomaatit. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
135 kcal
Proteiini
13,1 g
Hiilihydraatti
2,5 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä