Valkosuklaa-mansikkakakku

Valkosuklaa-mansikkakakku

2 h 10 min
keskitaso
253 kcal / 100g
7
4

Näyttävä ja herkullinen valkosuklaa-mansikkakakku on kesäisen juhlapöydän kuningatar.

Ainekset

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
50 g (1 dl)
mantelijauhetta
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
limetin- tai sitruunankuorta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
¾ dl
vettä
1 rkl
sokeria

Täyte

2 dl
140 g
valkosuklaata
1 prk (150 g)
1 tl
vaniljasokeria
8 - 9 dl
mansikoita

Koristeluun

½ prk (à 250 g)
1 dl
1 rkl
sokeria
1 prk
sikarirulla-keksejä (vaaleita)
100 g
valkosuklaata
mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin kuori ja kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä vaakasuorasti kolmeen osaan.
  4. Valmista täyte: vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Raasta valkosuklaa. Yhdistä se crème fraîcheen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja laita niitä kostutetulle pohjalle. Lisää puolet valkosuklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan. Peitä kakku kuvulla ja nosta kylmään. Anna makujen tasoittua 5 - 6 tuntia tai yön yli
  6. Koristelu

  7. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto rahkaan. Mausta sokerilla.
  8. Kuorruta kakku ohuelti kerma-rahkaseoksella. Leikkaa sikarirullat kakun korkuisiksi. Asettele kakun reunoille vieri viereen.
  9. Pursota sulatettua valkosuklaata leivinpaperille kakun kokoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  10. Viipaloi mansikat. Laita viipaleet kakun päälle ja nosta valkosuklaalevy päällimmäiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
86 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)