Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 50 min
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.3
tähteä viidestä
30 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 50 g valkosuklaata
- 3 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passioValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio 3 hedelmän mehuaValio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
Vuokiin
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Täyte ja kuorrutus
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passioValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 225 g valkosuklaata
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
- 0 kg macarons-leivoksia
- 0 kg tuoreita marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi ja valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, rahka ja mehu. Sekoita. Lisää lopuksi voi-valkosuklaaseos. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
- Pohjusta Ø 18 - 20 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin.
- Täyte ja kuorrutus: Laita rahkat kulhoon, anna lämmentä n. 15 min. Sulata 150 g valkosuklaata. Lisää valkosuklaa rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.
- Kiehauta kerma kattilassa, värjää elintarvikevärillä. Lisää loppu (75 g) valkosuklaa paloiteltuna kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jätä lieden sivuun jäähtymään.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan ohut kerros rahka-valkosuklaaseosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta kansilevy paikalleen. Levitä loppu rahkaseos kakun pinnalle ja ohuelti reunoille. Tasoita lastalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kylmettymään. Valuta kaltainen valkosuklaakuorrutus kakun keskelle. Anna valua vapaasti reunojen yli.
- Koristele esim. macaronsseilla ja tuoreilla marjoilla.
SÄILYVYYS
- Kakkupohja säilyy jääkaapissa peitettynä 3 - 5 päivää ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
330 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
38,5 g
Rasva
16,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
- keltaista elintarvikeväriä
- macarons-leivoksia
- tuoreita marjoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.