Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklainen mango-passionkakku

Aromikkaat hedelmät - mango ja passionhedelmä - ja valkosuklaa ihastuttavat maullaan mehevässä täytekakussa. Kakun keväisen raikkaita makuja tasapainottaa lempeä valkosuklaa. Tämän kakun koristelussa voi heittäytyä villiksi, sillä enemmän on joskus enemmän.

Valkosuklainen mango-passionkakku
Valkosuklainen mango-passionkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 50 g valkosuklaata
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g mango-passio laktoositon
  • 1 dl
    Valio 3 hedelmän mehua
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)

Vuokiin

  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Täyte ja kuorrutus

Koristeluun

  • 0 kg macarons-leivoksia
  • 0 kg tuoreita marjoja

Ohje

  1. Sulata voi ja valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Sekoittele sulatuksen aikana.
  2. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, rahka ja mehu. Sekoita. Lisää lopuksi voi-valkosuklaaseos. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
  3. Pohjusta Ø 18 - 20 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin.
  5. Täyte ja kuorrutus: Laita rahkat kulhoon, anna lämmentä n. 15 min. Sulata 150 g valkosuklaata. Lisää valkosuklaa rahkan joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten.
  6. Kiehauta kerma kattilassa, värjää elintarvikevärillä. Lisää loppu (75 g) valkosuklaa paloiteltuna kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jätä lieden sivuun jäähtymään.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan ohut kerros rahka-valkosuklaaseosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta kansilevy paikalleen. Levitä loppu rahkaseos kakun pinnalle ja ohuelti reunoille. Tasoita lastalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kylmettymään. Valuta kaltainen valkosuklaakuorrutus kakun keskelle. Anna valua vapaasti reunojen yli.
  8. Koristele esim. macaronsseilla ja tuoreilla marjoilla.

SÄILYVYYS

  1. Kakkupohja säilyy jääkaapissa peitettynä 3 - 5 päivää ja pakastimessa n. 3 viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 330 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 38,5 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
  • keltaista elintarvikeväriä
  • macarons-leivoksia
  • tuoreita marjoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search