Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yrttisinappi

Sinappia on helppo valmistaa itse ja samalla sitä voi maustaa maun mukaan.

Yrttisinappi
Yrttisinappi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (100 g) sinappijauhetta
  • 2 dl fariinisokeria
  • ½ rkl perunajauhoja
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 2 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 2 tl yrttimausteseosta, esim. ranskalaiset yrtit

Ohje

  1. Yhdistä sinappijauhe, fariinisokeri ja perunajauhot keskenään kattilassa. Lisää smetana, muna, mehu ja yrttiseos.
  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen.
  3. Kun seos on kiehahtanut, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
  4. Kaada sinappi purkkeihin ja anna lahjaksi.

Vinkki

Jos sinappi tuntuu liian paksulta, lisää tilkka omenatäysmehua ja kuumenna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search