Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Basilikasinappi

Basilika sopii myös maustamaan sinappia. Pakkaa suloisiin purkkeihin ja anna itsetehtyä sinappia lahjaksi.

Basilikasinappi
Basilikasinappi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl (100 g) sinappijauhetta
  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Ohje

  1. Yhdistä sinappijauhe, siirappi ja peruna-jauhot keskenään kattilassa. Lisää muna, valkosipuli, basilika ja crème fraîche. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
  2. Jos sinappi tuntuu liian sakealta, voit vähän ohentaa sitä kahvilla (sinappi sakenee hieman jäähtyessään). Kaada sinappi kauniiseen purkkiin ja tarjoa liharuokien kanssa tai anna lahjaksi.

Vinkki

Halutessasi voimakkaamman valkosipulin maun, lisää ohjeeseen muutama kynsi lisää. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 38 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search