Tuorepuuro on helppo ja herkullinen aamiainen

Kategoriat:

Perinteinen aamupuuro on saanut haastajan trendikkäästä ja helposta tuorepuurosta. Sekoita vain ainekset yhteen, laita yön ajaksi jääkaappiin tekeytymään ja herkullinen puuro on valmis syötäväksi heti aamusta.

Tuorepuuron perusresepti

Tuorepuuroa voi muunnella loputtomiin, mutta peruskaava on yksinkertainen: 2 desiä nestettä, 1 desi kaurahiutaleita ja mausteita maun mukaan.

  1. Valitse pohja. Tuorepuuron pohjaksi sopii melkein mikä vain neste: maito, piimä, kaurajuoma, mehu tai marjakeitto. Halutessasi voit korvata puolet nesteestä esimerkiksi jogurtilla, rahkalla tai hedelmäsoseella.
  2. Lisää hiutaleet. Käytä tuorepuuroon samoja hiutaleita, kuin käyttäisit suosikkipuuroosi. Kaura on monen suosikki, mutta myös speltti- ja moniviljahiutaleet maistuvat mainioilta.
  3. Mausta. Muun muassa pähkinät, siemenet ja marjat ovat hyvä lisä tuorepuuron joukkoon. Kaneli, inkivääri, kookoshiutaleet marjarouhe ja jopa lakritsijauhe sopivat myös tuorepuuron mausteeksi. Valmiin puuron voi koristella aamulla vielä tuoreilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai siemenillä.

Puuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, joten voit hyvin tehdä kerralla isomman annoksen. Yön yli puuron perusresepti on suunniteltu neljälle hengelle.

9 x itse tehty tuorepuuro

Helppo tuorepuuro syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Auringonkukan- ja pellavansiemenet tuovat kivasti pureskeltavaa kaura- tai spelttihiutaleista syntyvään puuroon. Kaneli ja kardemumma viimeistelevät maun. Puolukka-kookos tuorepuurossa taas vanilja, eksoottinen kookos ja kotimainen puolukka muodostavat herkullisen makuyhdistelmän. Vegaaninen tuorepuuro tehdään kaurajuomaan. Omenalta ja kardemummalta maistuva puuro tuo mieleen kaura-omenapaistoksen.

Katso lisää reseptejä

Lisää ideoita aamupalalle

Aamupala antaa hyvän startin päivään – niin arkena kuin viikonloppuna. Katso raikkaan ideat!

Katso ideat ja reseptit