Tuorepuuro on helppo ja herkullinen aamiainen

Kategoriat:

Perinteinen aamupuuro on saanut haastajan trendikkäästä tuorepuurosta. Tuorepuuron suosion takana on sen helppous. Sekoita vain ainekset yhteen ja laita yön ajaksi jääkaappiin tekeytymään, niin herkullinen puuro on valmis syötäväksi heti aamusta.

Tuorepuuron perusresepti

Tuorepuuroa voi muunnella loputtomiin, mutta peruskaava on yksinkertainen: 2 desiä nestettä, 1 desi kaurahiutaleita ja mausteita maun mukaan.

  1. Valitse pohja. Tuorepuuron pohjaksi sopii melkein mikä vain neste: maito, piimä, kaurajuoma, mehu tai marjakeitto. Halutessasi voit korvata puolet nesteestä esimerkiksi jogurtilla, rahkalla tai hedelmäsoseella.

  2. Lisää hiutaleet. Käytä tuorepuuroon samoja hiutaleita, kuin käyttäisit suosikkipuuroosi. Kaura on monen suosikki, mutta myös speltti- ja moniviljahiutaleet maistuvat mainioilta.

  3. Mausta. Muun muassa pähkinät, siemenet ja marjat ovat hyvä lisä tuorepuuron joukkoon. Kaneli, inkivääri, kookoshiutaleet marjarouhe ja jopa lakritsijauhe sopivat myös tuorepuuron mausteeksi. Valmiin puuron voi koristella aamulla vielä tuoreilla marjoilla ja siemenillä

Puuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, joten voit hyvin tehdä kerralla isomman annoksen. Yön yli puuron perusresepti on suunniteltu neljälle hengelle. Katso videolta kuningatartuorepuuron resepti.

6 x itse tehty tuorepuuro

  • Helppo tuorepuuro syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Auringonkukan- ja pellavansiemenet tuovat kivasti pureskeltavaa kaura- tai spelttihiutaleista syntyvään puuroon. Kaneli ja kardemumma viimeistelevät maun.
  • Puolukka-kookos tuorepuurossa vanilja, eksoottinen kookos  ja kotimainen puolukka muodostavat herkullisen makuyhdistelmän.
  • Vegaaninen tuorepuuro tehdään kaurajuomaan. Omenalta ja kardemummalta maistuva puuro tuo mieleen kaura-omenapaistoksen. Tällä puurolla aamu alkaa herkullisesti!

2 x valmis tuorepuuro

Tuorepuuro on myös kätevä välipala. Jos et ehtinyt tehdä tuorepuuroa itse, nappaa mukaan jompikumpi näistä. Koska pakkauksen mukana tulee lusikka, voi välipalan syödä missä vain.

  • Valio Luomu™ jogurttiset tuorepuurot sisältävät jogurttia, viljaa, marjoja ja hedelmiä sekä ripauksen ruokokidesokeria. Rakenne on löysempi kuin kotona tehdyssä tuorepuurossa, mutta vilja tekee välipalasta mukavan ruokaisan. P.S. Nämä tuorepuurot valittiin vuoden luomutuotteeksi vuonna 2017!
  • Valio Oddlygood® tuorepuuroissa on pohjana raikas marjasose. Täyttävissä puuroissa on lisäksi runsaasti siemeniä, viljaa, marjoja ja hedelmiä.
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›