Siirry sisältöön
Uudenvuoden kakku

Ruokajuhlat

Uudenvuoden kakut 

Keskiyön kellonlyömällä nautittu kakku toivottaa uunituoreen vuoden tervetulleeksi makealla tavalla.

Perinteisten makujen ystävälle

Karpaloiden, luumujen, kanelin ja viikunoiden aika ei ole vielä joulun jälkeen ohi. Talven tutut maut hurmaavat myös uutenavuotena, kun ne sujauttaa kakkujen täytteisiin ja koristeeksi. Karpalo-kinuskikakussa marjojen kirpakkaa makua tasapainottavat Biscoff-keksit, britakakussa kinuski lyö kättä herukoiden kanssa ja paistetussa luumu-kanelijuustokakussa on samettisen pehmeä täyte.

Tuhdimpia makuja kaipaavien uudenvuodenpöytää koristaa klassistakin klassisempi New York Cheese Cake tai Teemu Laurellin espressolla ryyditetty suklaakakku. Erityisen helpolla kakun teossa pääsee, jos sen kokoaa suoraan annosmaljoihin glögijuustokakun tapaan.

Hittimakujen metsästäjälle

Pitkään trendanneet korkeat täytekakut alkavat pikkuhiljaa väistyä matalien, laakeiden kakkujen tieltä. Mustikka-valkosuklaakakku onkin loistovalinta uuteenvuoteen, sillä siitä riittää syömistä isommallekin porukalle. Toinen mustikkainen herkkukakku, upside down –juustokakku, on sekä herkullinen että tarjoaa juhliin hauskan ohjelmanumeron, kun kakun pinta kopautetaan rikki.

Retromakujen ystäviä voi hemmotella hyytelökakulla, joka viimeistellään näyttävästi kermavaahtohatulla. Myös appelsiinin ja suklaan yhdistelmä toimii aina. Erityisen herkulliselta se maistuu Fazerina-juustokakussa, joka sulaa suussa. Kirsikka-toscakakku yhdistää vuoden trendimaku kirsikan perinteiseen toscaan – upea päätös juhlaillalle!