Nautitaan kotimaisesta sadosta

Kesällä ja syksyllä iloitaan kotimaisen sadon herkullisista antimista: marjoista, omenoista, kaaleista, kurpitsoista ja sienistä. Katso reseptit, kokkaa ja ihastu!

Kesän ja syksyn sadonkorjuu on kokkaajalle kiitollista aikaa: marjojen, kasvisten, juuresten, hedelmien ja sienien sato on runsaimmillaan. Ja mikäs se parempaa, sillä hyvistä raaka-aineista syntyy helposti hyvää. Keitä hilloa tai mehua, paista marjapiirakkaa, kokkaa risottoa tai pakasta satoa talven varalle. Tässä reseptit, joilla hyödynnät satoa kasvimaalta, puutarhasta ja metsästä!

Parhaat marjareseptit

Kotimaisten marjojen kausi starttaa mansikasta, jolla päästään herkuttelemaan tavallisesti jo juhannuksen tienoilla. Heinäkuun puolella kesäpäivät kypsyttävät myös mustikat, joista syntyykin monet loppukesän jälkiruoat piirakasta pulliin. Ja kun vielä hetken jaksaa odottaa, saadaan satoa myös puolukasta.

Ihanat omenat

Omena on yksi suosituimmista syksyn herkuista, eikä ihme. Monikäyttöinen omena taipuu niin leivonnaisiksi, hilloiksi kuin suolaistenkin reseptien raaka-aineeksi. Katso, mitä kaikkea omenasta voikaan tehdä!

Omenareseptit

Sadonkorjuujuhla

Perinteinen sadonkorjuujuhla on nimeltään kekri, jota vietettiin aikanaan syys-marraskuussa sadonkorjuun ja siihen liittyvien töiden päättymisen kunniaksi. Edelleenkin kekriperinne elää erityisesti ruokamarkkinoiden ja muiden yhteisöllisten syystapahtumien muodossa.

Nauti sadonkorjuun ajasta kaikilla aisteilla!
Leivonta
Makea piirakka maistuu aina
Leivonta
Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen
Keittiössä nyt
Näin syntyy avopiiras eli galette – kuusi nopeaa ja hyvää galettereseptiä