Satoa puutarhasta

Kesä ja syksy ovat loistavaa aikaa nauttia puutarhan sadosta: mansikoista, viinimarjoista, vadelmista ja omenoista. Tässä reseptit, joilla valmistat marjoista ja hedelmistä maistuvia jälkiruokia, hilloja ja leivonnaisia!

Makeat mansikkareseptit

Mansikat avaavat monessa kotipuutarhassa kesän satokauden juhannuksen tienoilla tai viimeistään heinäkuussa. Kesän ensimmäiset mansikat eivät välttämättä ehdi kakkuun saakka, mutta siinä vaiheessa, kun tuoreita mansikoita on jo hieman ehtinyt maistella, käy kaipaamaan hyvää mansikkareseptiä. Ja niitähän onneksi riittää! Mikä näistä on suosikkisi?

Lisää mansikkareseptejä

Valloittavat vadelmat

Ihanat vadelmat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä valmistuu myös herkulliset leivonnaiset, jälkiruoat ja juomat. Vadelmien kaveriksi sopii mainiosti suklaa, mutta myös lakritsi sekä juustot. Kokeile rohkeasti!

Lisää vadelmareseptejä

Hurmaavan herkulliset herukat

Herukat eli viinimarjat ovat suosittuja mehumarjoja, mutta valmistuu niistä paljon muutakin hyvää, kuten viinimarjapiirakkaa, punaherukkamuffineita, punaherukkapiirakkaa ja erilaisia jälkiruokia. Lisäksi kauniit marjat sopivat mainiosti myös kakkujen ja muiden leivonnaisten koristeluun.

Katso lisää marjareseptejä

Parhaat omenareseptit

Omenat kuuluvat monen suosikkihedelmiin, eikä ihme, sillä valinnanvaraa riittää niin lajikkeissa kuin resepteissäkin. Maistuisiko vaikkapa omenapiirakka, uuniomenat, AURA omena-murupiiras, omenapaistospiirakka tai gluteeniton omenapiirakka?

Katso lisää omenareseptejä
Leivonta
Marjakoristelu kruunaa kakun
Leivonta
Makea piirakka maistuu aina
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan