Britakakku on kestosuosikki, jota tarjotaan niin häissä kuin syntymäpäivillä, mökillä kuin ravintoloiden jälkiruokana vuodesta toiseen.
Britakakkujen pääsesonki on yleensä kesällä, kun kakku täytetään tuoreilla, kotimaisilla marjoilla, kuten mansikoilla tai vadelmilla. Syksyn tullen ei kuitenkaan tätä lumoavaa herkkua pidä unohtaa! Sen voi valmistaa tämän kauden tuotteliaista hedelmistä eli omenoista. Ohjeemme avulla voit samalla antaa levykakun sijaan britalle uuden muodon paistamalla kakkupohjan kahdessa pyöreässä irtopohjakakkuvuoassa. Toki löydät ohjeesta neuvot myös uunipellillä valmistettavaan levykakkuun.
Miksi ihmeessä britakakku on niin valloittava leivonnainen?
Kokonaisuus on vaan niin tyrmäävä. Makeus versus marjojen tai hedelmien hapokkuus. Kermavaahdon pehmeys versus rapsakka kakkupohja. Ja pinnalla paahtuneet mantelilastut, joiden tippumista kakkupaperille oikein odottaa… Mutta, luulenpa, että kakun tyrmäävyys on sen rakenne! Onnistuneessa leivonnaisessa kun on maun lisäksi tärkeää, miltä se suussa tuntuu. Erilaiset rakenteet tekevät kakkupalan nauttimisesta mielenkiintoisen sen lusikoimisesta aina herkun nielaisuun asti. Britakakussa on tässä onnistuttu täysin. Luulenpa kuitenkin, että paras tapa britakakun herkullisen salaisuuden selvittämiseen on ottaa itse iso haukkaus kakkua!