Makeaa vai suolaista? Siinäpä vasta kysymys, kun puolukoista puhutaan. Tässä reseptit ihaniin puolukkaherkkuihin: puolukkapiirakkaan, puolukkahilloon, pehmeän puolukkaiseen vispipuuroon sekä moneen muuhun.
Pilkistääkö mökkitien varressa punaista? Jos marjat osoittautuvat lähemmin tarkasteltuina puolukoiksi, nappaa mukaan ämpäri ja poimi marjat talteen. Niistä nimittäin valmistat niin makeat kuin suolaisetkin herkut.
Puolukka ja kinuski on klassikkoyhdistelmä, joka toimii aina. Kokeile esimerkiksi suositusta banaani-toffeepiirakasta eli banoffeesta innoituksensa saanutta puoloffeeta, jossa kinuski kesyttää kirpsakat puolukat vastustamattomaksi herkuksi. Lempeämmäksi puolukat kesyyntyvät myös täyteläisessä juustokakussa sekä valkosuklaan seuralaisena valkosuklaa-puolukkatäytekakussa. Perinteisempien puolukkaleivonnaisten ystävä leipoo puolukkapiirakan tai herkullisen puolukkakukon.
Puolukkahillo on klassikko, joka maistuu niin kaalilaatikon, mustanmakkaran kuin poronkäristyksenkin kaverina. Mutta tiesitkö, että hillo on oiva kaveri myös herkuttelujuustoille? Tässä kolme monikäyttöistä reseptiä!
Pirteät puolukat sopivat myös moneen välipalaan: puuroihin, leipiin, rahkoihin ja smoothieihin. Jos välipala pitää saada pöytään pikaisesti, kannattaa marjoista pyöräyttää raikas puolukka-inkiväärismoothie tai herkullinen banaani-puolukkarahka. Kun aikaa on hieman enemmän, voi välipalaksi keittää pehmeää vispipuuroa tai leipoa puolukoilla terästettyä saaristolaisleipää.
Jos kaipaat puolukan kirpeyttä, mutta marjaonni ei suosinut, kokeile herkullisen puolukkaisia tuotteitamme. Niillä pääset marjojen makuun alta aikayksikön!