Parhaat puolukkareseptit

Makeaa vai suolaista? Siinäpä vasta kysymys, kun puolukoista puhutaan. Tässä reseptit ihaniin puolukkaherkkuihin: puolukkapiirakkaan, puolukkahilloon, pehmeän puolukkaiseen vispipuuroon sekä moneen muuhun.

Pilkistääkö mökkitien varressa punaista? Jos marjat osoittautuvat lähemmin tarkasteltuina puolukoiksi, nappaa mukaan ämpäri ja poimi marjat talteen. Niistä nimittäin valmistat niin makeat kuin suolaisetkin herkut.

Puolukkaleivonnaiset ja puolukkajälkkärit

Puolukka ja kinuski on klassikkoyhdistelmä, joka toimii aina. Kokeile esimerkiksi suositusta banaani-toffeepiirakasta eli banoffeesta innoituksensa saanutta puoloffeeta, jossa kinuski kesyttää kirpsakat puolukat vastustamattomaksi herkuksi. Lempeämmäksi puolukat kesyyntyvät myös täyteläisessä juustokakussa sekä valkosuklaan seuralaisena valkosuklaa-puolukkatäytekakussa. Perinteisempien puolukkaleivonnaisten ystävä leipoo puolukkapiirakan tai herkullisen puolukkakukon.

Katso kaikki puolukkareseptit

Parhaat puolukkahillot

Puolukkahillo on klassikko, joka maistuu niin kaalilaatikon, mustanmakkaran kuin poronkäristyksenkin kaverina. Mutta tiesitkö, että hillo on oiva kaveri myös herkuttelujuustoille? Tässä kolme monikäyttöistä reseptiä!

Välipaloja puolukasta

Pirteät puolukat sopivat myös moneen välipalaan: puuroihin, leipiin, rahkoihin ja smoothieihin. Jos välipala pitää saada pöytään pikaisesti, kannattaa marjoista pyöräyttää raikas puolukka-inkiväärismoothie tai herkullinen banaani-puolukkarahka. Kun aikaa on hieman enemmän, voi välipalaksi keittää pehmeää vispipuuroa tai leipoa puolukoilla terästettyä saaristolaisleipää.

Puolukkaista makua valmiissa paketissa

Jos kaipaat puolukan kirpeyttä, mutta marjaonni ei suosinut, kokeile herkullisen puolukkaisia tuotteitamme. Niillä pääset marjojen makuun alta aikayksikön!

Tiesitkö tätä puolukoista?

  • Ensimmäiset puolukat kypsyvät tavallisesti syyskuun alussa ja satokausi jatkuu lokakuun puoleen väliin. Varmimmin puolukoita löytää kangasmetsistä, mutta paikoittain marjoja kasvaa myös rämeillä ja korpimetsissä.
  • Ruokien ja hillojen lisäksi puolukoiden makumaailma sopii mainiosti myös juomiin. Kokeile esimerkiksi puolukkamehusta valmistettua raikasta puolukkamojitoa, alkoholitonta puolukka-vadelmamocktailia tai nopeaa puolukkasimaa.
  • Yleisin tapa säilöä puolukoita on puolukoiden pakastus, joko sellaisenaan tai survoksena. Lisäksi puolukoita voi säilöä hillona tai vaikkapa mehuna.
Raaka-aine
Monipuoliset sienet
Raaka-aine
Ihanat omenareseptit
Raaka-aine
Monipuolinen mustikka