Satoa kasvimaalta

Kasvaako kasvimaallasi porkkanaa, perunaa, kaalia tai kesäkurpitsaa? Vai nappasitko torilta mukaan hyvännäköisiä tomaatteja ja mietit, mitähän niistä voisi tehdä? Tässä reseptit, joilla loihdit kasvimaan antimista herkullisia ruokia ja leivonnaisia!

Oletko sinäkin innostunut omien vihannesten ja juuresten kasvatuksesta kasvimaalla, parvekkeella tai kasvihuoneessa? Vai jätätkö suosiolla kasvatuksen muille, mutta nautit kasviksesi mielellään tuoreena? Ei väliä, kumpaan leiriin kuulut, tässä reseptit sadon parhaista vihanneksista ja juureksista!

Kesäistä kesäkurpitsaa

Kesäkurpitsaa voi käyttää raakana kurkun tavoin, mutta se kestää hyvin myös kypsennyksen grillissä, pannulla tai uunissa. Kokeile kesäkurpitsaa esimerkiksi makeassa tai suolaisessa piirakassa, grillivartaissa, kakuissa, gratiinissa tai vaikkapa keitossa. Kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan nuorena, joten keittiöön kannattaa valita mieluummin pieniä kuin isoja yksilöitä.

Värikkäät porkkanareseptit

Porkkanat ovat uskomattoman monipuolisia ja ehkä juuri siksi niin ihania. Pidetyimpiä porkkanareseptejä ovat varmasti erilaiset porkkanakakut, mutta porkkana näyttelee tärkeää roolia myös monissa suolaisissa ruoissa aina arkisista keitoista juhlaruokien lisukkeisiin. Mikä on sinun porkkanasuosikkisi?

Lisää porkkanareseptejä

Parhaat perunareseptit

Kuten porkkana, myös peruna kuuluu suomalaisen keittiön peruspilareihin. Sopiihan peruna lukuisiin erilaisiin keittoihin, munakkaisiin ja laatikkoruokiin. Lisäksi perunasta valmistuvat monien suosittujen liha-, kala- ja linturuokien herkulliset lisäkkeet. Eikä pidä unohtaa kesän ensimmäisiä varhaisperunoita, jotka maistuvat sellaisenaan sekä perunasalaatissa, grillattuna ja savolaisissa hyrskypotuissa.

Lisää perunareseptejä

Herkullisia tomaattireseptejä

Tomaatit ovat uskomattoman monipuolisia – niin lajikkeiden kuin käyttötapojenkin osalta. Tutuimpia tomaatteja ovat punaiset ja pyöreät tomaatit, mutta vaihtoehtoja löytyy keltaisista tomaateista terttutomaattiin ja kirsikkatomaattiin. Kokeilun arvoisia ovat myös harvinaisemmat mustat tomaatit sekä erityisen hyvin tomaattikastikkeisiin sopivat San Marzano -tomaatit.

Tomaatit ovat parhaimmillaan kesällä, jolloin hyvän tomaatin kaveriksi riittää yksinkertaisimmillaan mozzarella tai Valio AURA® juusto, oliiviöljy, suola ja pippuri. Herkullisia tomaattireseptejä ovat myös tomaattipiirakat, tomaattikeitot ja tomaattipastat.

Lisää tomaattireseptejä

Hyviä kaalireseptejä

Myös kaalilajikkeissa riittää vaihtoehtoja. Onhan valittavana esimerkiksi valkokaalia, kukkakaalia, parsakaalia, punakaalia, ruusukaalia ja lehtikaalia. Ei siis ihme, että erilaiset kaalit kuuluvat Suomen suosituimpien vihannesten joukkoon. Mikä on sinun kaalisuosikkisi?

Lue lisää kaalista
Raaka-aine
Haukkaa rouskuvaa retiisiä
Raaka-aine
Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja
Raaka-aine
Ihanat omenareseptit