Juustoinen tomaattipiirakka

Juustoinen tomaattipiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juustoinen tomaattipiirakka

Juustoinen tomaattipiirakka

Helppo ja kaunis piirakka koristaa lounas- tai illanistujaispöytää. Tarjoa lisänä salaattia ja nauti.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauralesettä
1 tl
leivinjauhetta
1 mm (maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

1 (125 g)
punasipuli
1 - 2 rkl
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton

tai 1 prkValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddar
½ dl
2
kananmunaa
200 g
tomaatteja (eri värisiä)
ripaus
suolaa

Pinnalle

tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen yhdistämällä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikinan päälle tiiviisti leivinpaperi, se estää taikinan reunojen valumisen esipaistamisen aikana. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää etikka ja sokeri. Anna kiehahtaa. Kaada sipulit esipaistetun pohjan päälle.
  4. Sekoita Koskenlaskija, maito ja munat. Kaada vuokaan.
  5. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 20 min.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
206 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›