Juustoinen tomaattipiirakka

Juustoinen tomaattipiirakka

45 min
keskitaso
205 kcal / 100g
8
9

Helppo ja kaunis piirakka koristaa lounas- tai illanistujaispöytää. Tarjoa lisänä salaattia ja nauti.

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauralesettä
1 tl
leivinjauhetta
1 mm (maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

1 (125 g)
punasipuli
1 - 2 rkl
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 prk (250 g)
½ dl
2
kananmunaa
200 g
tomaatteja (eri värisiä)
ripaus
suolaa

Pinnalle

tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen yhdistämällä pohjan kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikinan päälle tiiviisti leivinpaperi, se estää taikinan reunojen valumisen esipaistamisen aikana. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää etikka ja sokeri. Anna kiehahtaa. Kaada sipulit esipaistetun pohjan päälle.
  4. Sekoita Koskenlaskija, maito ja munat. Kaada vuokaan.
  5. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa.
  6. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 20 min.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
13 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
139 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)