Kaali on myös yksi Suomen suosituimmista vihanneksista, ja monelle perinteiset kaaliruoat, kuten kaalikääryleet ja kaalilaatikko, ovatkin vanhoja tuttuja. Lisäksi kaalit sopivat hyvin erilaisiin salaatteihin, suolaisiin piirakoihin, keittoihin, patoihin, paistoksiin, wokkeihin ja muhennoksiin.
Vaikka kaaleja on saatavilla läpi vuoden, maukkain kaaliruoka valmistuu juuri sillä hetkellä sesongissa olevasta kaalista.
Kesällä parhaimmillaan ovat kukkakaalit, parsakaalit sekä tietenkin varhaiskaali. Syyskuussa syksyn kaalikauden aloittavat lehtikaali ja kiinankaali. Lokakuun kaupasta kannattaa napata mukaan valkokaalia, mustakaalia, kyssäkaalia ja savojinkaalia. Marraskuussa mukaan liittyvät vielä ruusukaalit ja talvella päästään herkuttelemaan talvikaaleilla eli talvea varten varastoiduilla valkokaaleilla.
Tutustu eri kaalilajikkeisiin ja herkuttele maistuvilla ja edullisilla kaaliruoilla!