Mifu jauhis-kaalilaatikko

Mifu jauhis-kaalilaatikko

Pitkään hautunut kaalilaatikko on herkullista ja edullista arkiruokaa. Kokeile suosikkilaatikon mifunointia tällä ohjeella.

2 h
helppo
62 kcal / 100g
0
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 ½ kg
valkokaalia
1 iso
sipuli
2 rkl
1 pkt (250 g)
1 dl
puuroriisiä
7 dl
kasvislientä
n. 3 rkl
siirappia
2 rkl
meiramia
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Ohje

  1. Suikaloi kaali. Hauduta korkeareunaisella pannulla tai kattilassa, kolmessa erässä ilman rasvaa, kunnes kaali on hiukan pehmennyt ja ruskistunut.
  2. Hienonna sipuli. Paista ne rasvassa jauhiksen kanssa.
  3. Sekoita jauhis-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, johon on sekoitettu mausteet.
  5. Kypsennä uunin keskiosassa tasalämmöllä 175 asteessa 1 h 30 min - 2 h.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
62 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
116 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)