Hyppää sisältöön
Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Kaalikääryleet ovat paitsi maukkaita ja ravitsevia, myös todella edullista arkiruokaa. Valmistaminen vaatii hiukan viitseliäisyyttä, joten kaalikääryleitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla. Kääryleiden maku paranee uudelleen lämmitettäessä tai ne voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kaalikääryleet

Ainekset

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-1½ kg (1 ) keräkaalia
  • 0 kg vettä
  • 0 kg suolaa

Täyte

  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 5 dl (300 g) kaalia
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • ½ tl mustapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl meiramia

Päälle

  • ¾ dl siirappia
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rypsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®

Ohje

  1. Koverra kaalista kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele uloimpia lehtiä kypsymisen aikana. Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä.
  2. Valuta ja hienonna sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 - 25 kpl) työlaudalle. Säästä keitinliemi.
  3. Hienonna sipuli ja kuullota Oivariini rasvassa. Yhdistä sipuli, raaka jauheliha, hienonnettu kaali, kerma, munat ja mausteet. Sekoita huolella.
  4. Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada liemi vuokaan. Käännä lehden pää alapuolelle.
  5. Anna kääryleiden ruskistua 250 asteessa n. 10 min. Lisää kääryleille siirappia ja Oivariini nokareita. Kypsennä 150 asteessa n. 1 h 30 min. Valele kääryleitä ja käännä ne kypsennyksen puolivälissä.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki

Litteähkö, löyhä kaali on paras kaalikääryleisiin

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
  • suolaa
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi