Lehtikaali-juuressalaatti

Lehtikaali-juuressalaatti
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lehtikaali-juuressalaatti

Lehtikaali-juuressalaatti

Talvinen lehtikaali-juuressalaatti ihastuttaa väreillään ja maistuu raikkaan sitruunaiselle.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset2 annosta

2 annosta
200 g
lehtikaalia
2 - 4
tuoretta viikunaa
4
raita- ja/tai keltajuurta
1
punasipuli
1 pkt (230 g)

Kastike

½ dl
tahinia
1 rkl
vaahterasiirappia
¼
sitruunan mehu
2 rkl
vettä
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista lehtiruodit ja revi lehdet paloiksi.
  2. Kuori juurekset. Leikkaa juurekset ja punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi
  3. Paista juureksia ja sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ne saavat hiukan väriä ja pehmentyvät.
  4. Lisää joukkoon lehtikaali ja Delikaura ja paista, kunnes lehtikaalit muuttuvat tumman vihreiksi. Mausta kevyesti suolalla.
  5. Leikkaa viikunat lohkoiksi.
  6. Valmista kastike sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa tai saivasekoittimella tasaiseksi.
  7. Kerrostele ainekset tarjoiluvadille. Lusikoi kastike salaatin päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.